MISLEIDENDE NATUURCOSMETICA

De afgelopen jaren is ‘natuurcosmetica’ een absolute trend geworden. Door slechts één of twee natuurlijke grondstoffen toe te voegen willen veel fabrikanten de indruk wekken dat het complete product natuurlijk is. Niets is echter minder waar, omdat de natuurlijke werkstof verdwijnt in een synthetisch product en u als consument met een zgn. ”natuurlijk product” wordt misleid. Het is immers absoluut onduidelijk wat werkelijk aan natuurlijke ingrediënten wordt toegepast en daarom is “gecontroleerde natuurcosmetica” zo belangrijk.


Dit bracht de roep om een overkoepelend controleorgaan en een garantiekeurmerk in het levenBDIH GARANTIEKEURMERK. Deze uit Duitsland afkomstige certificatienorm is bedoeld om het begrip ”natuurcosmetica” duidelijk te maken en om aan de verwachtingen van de consument wat betreft veilige, milieuvriendelijke en gezonde huidverzorgingsproducten te voldoen.

Dit houdt o.a. in dat er in en tijdens de samenstelling geen synthetische en huid belastende grondstoffen worden gebruikt, geen dierproeven worden gedaan, dat de producten gifvrij zijn en worden gecontroleerd door een onafhankelijk instituut.

Dankzij dit (onafhankelijke!) BDIH keurmerk kan er goed onderscheid gemaakt worden tussen de huidverzorgingsproducten die suggereren “natuurlijk” te zijn en zuivere gecontroleerde natuurcosmetica.VITAMINE E en FRUITZUREN zijn de meest effectieve ingrediënten voor de huid

Vitamine E beschermt de huid als actieve antioxidant tegen agressieve moleculen uit de omgeving, zoals luchtvervuiling, schadelijke U.V. stralen en stress.

Het bevordert de doorbloeding van de huid en stimuleert de celstofwisseling, waardoor de huid zich kan herstellen. Het helpt littekens te vervagen, huidveroudering te vertragen en rimpels te verminderen.

Antioxidanten en natuurlijke UVA bescherming (rode alg) zijn onontbeerlijk om een fris uiterlijk en de elasticiteit van de huid te behouden en huidveroudering te weren en vertragen.

 

DE NATUURLIJKE GEUR van Earthline

De geur is een met uiterste zorg gekozen compositie van pure aromatische oliën. Geurstoffen gewonnen uit blaadjes, bloemen, stengels en wortels, die het welzijn van lichaam en geest bevorderen. Deze geurcompositie is een balans tussen yin en yang.


Een synergie van o.a. Lotus, Lavendel, Aloë Vera, Ylang-Ylang, Sinaasappel, Lemongrass, Bergamot en Vanille, dat zowel een, licht koele als een warm zachte geurbeleving geeft. Een geurkado van de natuur, dat de zintuigen prikkelt en energie geeft. Deze compositie is allergie getest